O rețetă gustoasă pe zi: Plăcintă de ceapă

Ultima actualizare:

    Plăcintă de ceapă
Plăcintă de ceapă

Rețeta gustoasă de azi e Plăcintă de ceapă.

Ingrediente Plăcintă de ceapă: 

Pentru aluat: 300 g făină, 6 linguri apă foarte rece, 150 g unt, 1 praf de sare; Pentru umplutură: 4 cepe albe, 250 g smântână, 1 lingură zahăr brut, 3 ouă, 100 g unt, 80 ml vin alb sec, sare, piper, 150 g cașcaval ras.

Preparare Plăcintă de ceapă: 

Amesteci untul cu făina și amesteci. Torni apa și frămânți încontinuu până obții un aluat consistent. Îl întinzi pe masa presărată cu făină, apoi îl așezi într-o tavă rotundă, tapetată, înclusiv pe margini, și îl dai la rece 30 de minute, apoi îl înțepi din loc în loc și îl bagi la cuptorul încins 10 minute. Între timp, te ocupi de umplutură. Topești untul și călești ceapa tăiată julien până devine sticloasă, adaugi zahărul, mai ții câteva minute, torni vinul și o lași până când se evaporă lichidul. Bați ouăle, apoi le amesteci cu smântâna, cu 100 g de cașcaval, cu ceapa răcită și potrivești gustul de sare și piper. Răstorni compoziția în aluatul copt, presari restul de cașcaval și dai din nou plăcinta la cuptor până se rumenește frumos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William  sursa foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
plimbare jpg
horoscop, zodii, stres jpg
horoscop saptamana 5 11 august webp
1 chiftele din legume la cuptor jpg jpeg
baclava shutterstock jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
prăjitură nucă jpg
baterii de baie gqs calitate png
image
actualitate.net
image
actualitate.net