O reţetă gustoasă pe zi : Prăjitura cu nuci şi alune

Ultima actualizare:

Preparare: Se freacă gălbenuşurile cu untul şi zahărul până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, alunele şi nucile zdrobite şi morcovul dat pe răzătoarea mare. La sfârşit, se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare şi fulgii de ciocolată. Se toarnă compoziţia într-o formă dreptunghiulară unsă şi tapetată cu făină şi se coace, la foc potrivit, circa 45 de minute. Pentru glazură, se amestecă energic albuşurile cu zahărul pudră, picurând din când în când zeamă de lămâie până se formează o glazură albă, lucioasă. Se toarnă glazura peste prăjitura rece, se decorează cu jumătăţi de miez de nucă şi ciocolată topită şi se lasă la rece circa 2-3 ore până se întăreşte glazura. Se porţionează şi se serveşte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Diana Bulimar și logodnicul ei Radu Foto PR Antena 1 RAP01297 (4) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
taro 809873 1280 jpg
image png
ion creanga jpg
zodii jpg
image png
image png
chipsuri istock jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net