O reţetă gustoasă pe zi : Prăjitura cu nuci şi alune
Preparare: Se freacă gălbenuşurile cu untul şi zahărul până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, alunele şi nucile zdrobite şi morcovul dat pe răzătoarea mare. La sfârşit, se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare şi fulgii de ciocolată. Se toarnă compoziţia într-o formă dreptunghiulară unsă şi tapetată cu făină şi se coace, la foc potrivit, circa 45 de minute. Pentru glazură, se amestecă energic albuşurile cu zahărul pudră, picurând din când în când zeamă de lămâie până se formează o glazură albă, lucioasă. Se toarnă glazura peste prăjitura rece, se decorează cu jumătăţi de miez de nucă şi ciocolată topită şi se lasă la rece circa 2-3 ore până se întăreşte glazura. Se porţionează şi se serveşte.