O reţetă gustoasă pe zi: Pui picant cu teci
Ingrediente: 1 piept mare de pui , ½ ardei iute tăiat felii subţiri , 2 căţei de usturoi zdrobiţi, 3 linguri ulei de măsline, 1 lingură oţet balsamic, zeama de la jumătate de lămâie, ½ linguriţă sare, piper proaspăt râşnit, 500 g fasole verde
Preparare: îndepărtezi oasele şi tai pieptul de pui cubuleţe sau fâşii, după preferinţă. Le aşezi într-un castron şi adaugi peste carne restul ingredientelor, mai puţin fasolea verde. Le amesteci bine, le acoperi şi le laşi să se marineze circa o oră. Torni bucăţile de carne, cu tot cu sosul marinat, într-o tigaie neaderentă şi le rumeneşti uşor pe toate părţile, având grijă să rămână suculente. Între timp, opăreşti fasolea verde 5-6 minute în apă cu sare, o scurgi şi o pui peste pui. Mai laşi 1-2 minute şi-l poţi servi.