O reţetă gustoasă pe zi: Roşii umplute
Ingrediente4-5 roşii mari 1 pachet granule de soia 2 cepe mari3 linguri orez 2 linguri stafide albe 4 linguri ulei1 lingură pastă de roşii1 legătură mărar verde1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă oregano uscat ½ linguriţă tarhon uscat sare piper
Preparare
1. Speli roşiile, le tai un capac, scoţi conţinutul cu o linguriţă şi le aşezi la scurs până prepari umplutura.
2. Fierbi soia cu 800 ml apă şi 1/2 de linguriţă de sare timp de 20 de minute. Le scurgi şi le pui într-un castron.
3. Căleşti ceapa tocată mărunt în uleiul bine încins şi o lingură de apă. Când începe să se îngălbenească uşor, adaugi orezul spălat, scurs de apă, pulpa scoasă din roşii şi le căleşti împreună 2-3 minute, apoi le pui peste soia. Adaugi verdeaţa tăiată mărunt, stafidele, condimentele uscate, sare şi piper, după gust. Amesteci totul şi umpli roşiile cu această compoziţie.
4. Aşezi roşiile într-un vas, care suportă temperature ridicată, le stropeşti cu ulei, adaugi pasta de roşii diluată cu apă caldă şi le dai la cuptor pentru circa 35 de minute, la foc potrivit. Le serveşti fierbinţi cu smântână.