O rețetă gustoasă pe zi: Ruladă cu spanac și somon
Rețeta gustoasă de azi este Ruladă cu spanac și somon.
Ingrediente Ruladă cu spanac și somon:
Pentru aluat: 150 g spanac, 3 ouă, sare, 50 g făină; Pentru umplutură: 200 g file de somon afumat, 180 g cremă de brânză.
Mod de preparare Ruladă cu spanac și somon:
Pentru aluat, aşezi pe foc o oală cu apă şi sare. Când începe să dea în clocot, pui spanacul. Îl laşi să fiarbă un minut, apoi treci spanacul prin apă rece. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci făina cu spanacul bine scurs, gălbenuşurile şi un praf de sare. Mixezi totul cu blenderul până obţii o compoziţie omogenă. Separat, baţi albuşurile spumă, apoi le încorporezi în aluat. Tapetezi o tavă, torni aluatul şi-l coci 10-12 minute, la 180 °C. Îl laşi să se răcească. Ulterior, întinzi crema de brânză peste el şi aşezi bucăţile de somon afumat. Rulezi foaia şi dai rulada la frigider 3-4 ore.