O rețetă gustoasă pe zi: Stufat de miel
Ultima actualizare:
Rețeta gustoasă de azi este Stufat de miel.
Ingrediente Stufat de miel:
1 kg carne de miel
500 g ceapă verde
2-3 legături usturoi verde
1 cană suc de roşii
1 linguriţă făină
1 ceaşcă mare ulei
sare
1 lingură oţet.
Preparare Stufat de miel:
Tai ceapa și usturoiul, le pui împreună într-un vas adânc şi le opăreşti. Le scoţi într-o sită, le scurgi bine şi le căleşti uşor în ulei. Tai carnea bucăţi nu foarte mari, o căleşti apoi în uleiul rămas de la ceapă şi usturoi. Pui zarzavatul împreună cu carnea călită într-o cratiţă încăpătoare, torni apă caldă sau supă de legume, cât să le acoperi şi le fierbi înăbuşit 15 minute. Torni sucul de roşii şi făina amestecată cu 2 linguri de apă, 1 lingură de oţet şi sare după gust. Pui la foc mic, până s-a fiert bine carnea, iar sosul a scăzut suficient. Poftă bună!