O reţetă gustoasă pe zi: Sufleu de ficat
Ultima actualizare:
Ingrediente
- 500 g ficat porc
- 6 ouă
- 100 g făină
- 150 g unt
- 350 ml lapte
- 50 g caşcaval
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Preparare: Opăreşti bine ficatul, îl cureţi de pieliţe, îl dai prin maşina de tocat şi-l căleşti în 50 g de unt.Restul de unt se amestecă cu făina şi laptele şi se fierbe sosul obţinut 10-15 minute la foc mic. Se condimentează şi se lasă să se răcească, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, ficatul şi caşcavalul ras.La sfârşit, se încorporează uşor albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coci la foc iute până când se rumeneşte sufleul. Îl decorezi cu pătrunjel verde.