O reţetă gustoasă pe zi: Supă de sfeclă
Ultima actualizare:
Ingrediente 300 g sfeclă roşie 1 fir de praz 2 căţei de usturoi 200 ml smântână degresată 1 l apă sare 1 ceapă verde piper măcinat proaspăt 1/2 lămâie 1-2 linguri de muştar 1 legătură mărar câte 1/2 de ou de porţie
Preparare
Cureţi sfecla de coajă şi o dai pe răzătoarea mică. Toci fin prazul şi usturoiul. Pui apa la fiert şi când clocoteşte, adaugi legumele şi laşi să fiarbă la foc potrivit aproximativ 20 de minute.Scoţi legumele, le mixezi şi adaugi treptat zeama în care au fiert.Amesteci într-un vas muştarul cu sare, piper şi adaugi smântâna şi supa de sfeclă. Asezonezi cu mărar tocat fin, stropeşti cu suc de lămâie şi serveşti la masă cu jumătăţi de ou fiert.