O rețetă gustoasă pe zi: Țelină gratinată
Rețeta gustoasă de azi este Țetlină gratinată.
Ingrediente Țelină gratinată:
4-5 țeline medii, 1 l lapte, 3 ouă, 200 ml smântână pentru gătit (20% grăsime), 250 g cașcaval ras, sare, după gust, piper alb măcinat, după gust, 20 g unt.
Preparare Țelină gratinată:
Cureți țelinele de coajă, apoi le fierbi întregi, în lapte, până se înmoaie puțin. Le scurgi, le lași la răcit și le tai felii de 2 milimetri. Bați ouăle cu sare și piper, încorporezi smântâna și 150 g de cașcaval. Ungi cu unt pereții și fundul unui vas termorezistent. Așezi un strat de felii de țelină, 2-3 linguri din amestecul cu smântână, apoi țelină și continui până termini ingredientele, ultimul strat fiind de țelină. Dai vasul la cuptorul preîncălzit, 25-30 de minute la 170 °C. La final, presari cașcavalul rămas și mai lași la cuptor încă 10 miute, până se rumenește.