O reţetă gustoasă pe zi: Turte picante
Ingrediente
5 ouă
3 linguri ulei
150 g telemea de oi
2 linguri smântână
1 lingură pătrunjel verde tocat
1 praf de nucşoară
piper
Pentru garnitură
2 roşii mari
200 g brânză mozzarella
frunze de pătrunjel tocat
frunze de busuioc
Preparare
Baţi ouăle împreună cu telemeaua rasă, amesteci cu smântâna şi condimentezi cu pătrunjel verde tocat, un praf de nucşoară şi piper proaspăt măcinat. Încălzeşti uleiul în tigaie şi torni cu polonicul din compoziţia de omletă forme rotunde cu diametrul de 5cm fiecare. Le rumeneşti pe ambele părţi şi le aşezi într-o formă termorezistentă. Garniseşti fiecare omletă cu câte o felie rotundă de roşie, presari pătrunjel verde tocat şi introduce forma la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Către final aşezi pe fiecare omletă o bucată de mozzarella. Se servesc calde, ornate cu busuioc.