Omletă pufoasă la cuptor. Rețeta care a cucerit internetul

În era modernă a rețelelor de socializare, rețetele culinare devin rapid virale și aduc o fărâmă de bucurie în fiecare bucătărie din întreaga lume. Printre preparatele care au captat atenția internauților se numără omleta pufoasă la cuptor, apreciată atât pentru simplitatea modului de preparare, cât și pentru gustul său delicios care te cucerește iremediabil și te face să revii mereu pentru încă o porție.

Omletă cuptor. Foto: arhiva.
Omletă cuptor. Foto: arhiva.

Preparatul care a cucerit internetul

Rețeta pentru omletă pufoasă la cuptor a devenit rapid populară pe rețelele de socializare, fiind apreciată pentru gustul său deosebit și ușurința în preparare. Cei care au încercat-o au revenit cu entuziasm, lăudându-i gustul și consistența.

Rețetă de omletă pufoasă la cuptor - ingrediente

Ce ingrediente sunt necesare pentru această bunătate:

- 2 ouă
- 1 cartof mare
- 1 cârnat (sau altceva ce vă face cu ochiul)
- 1/2 ceapă
- jumătate de ardei roșu, tocat mărunt
- Pătrunjel proaspăt
- 100g smântână lichidă sau 2 linguri de smântână
- Sare și piper, după gust
- Opțional: nucșoară pentru aromă, boia de ardei dulce
- Ulei

Cum se prepară omleta pufoasă. Pas cu pas

Mai înainte de orice, ca să-ți fie mai ușor, pregătește toate ingredientele de care vei avea nevoie. Apoi, spală și curăță cartoful și taie-l cubulețe, procedează la fel și cu ardeiul. Taie cârnatul și ceapa în bucăți mici. Toacă pătrunjelul cât poți tu de fin.

Apoi, încinge o tigaie cu ulei și prăjește cubulețele de cartof până devin ușor aurii, adaugă și ardeiul și mai lasă puțin la prăjit.

Într-un bol, bate ouăle împreună cu smântâna, sare, piper, nucșoară și boia de ardei dulce, dacă vrei să-i dai omletei tale o aromă deosebită.

Într-o tavă sau formă pentru cuptor, așază cubulețele de cartof prăjite și bucățile de cârnat. Adaugă ceapa tăiată și pătrunjelul tocat peste ingredientele din tavă. Toarnă amestecul de ou peste ingredientele din tavă.

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Introdu tava în cuptor și las-o să se coacă timp de aproximativ 20 de minute sau până când omleta este rumenită și pufoasă.

Scoate omleta din cuptor și taie-o în bucăți generoase. Poți să o servești caldă alături de o salată proaspătă sau o felie de pâine prăjită.

Această rețetă de omletă pufoasă la cuptor este ideală pentru micul dejun sau pentru o gustare satisfăcătoare. Cu ingrediente simple și pași ușor de urmat, te vei bucura de o omletă delicioasă și aerată, care va deveni rapid favorita întregii familii!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net