Secretul care face omleta cremoasă şi gustoasă. Ingredientul de care știu doar bucătarii de top

Cu siguranță, omleta rămâne cea mai populară modalitate de a pregăti un mic dejun delicios. Are nutrienți, este delicioasă și îți asigură toate vitaminele de care ai nevoie. Multe gospodine prepară omletă cu produse lactate. Laptele este ingredientul cel mai des folosit în rețetele acestui tip de mâncare. Mulți bucătari experimentați recomandă, însă, omiterea acestui ingredient și înlocuirea lui cu unul care schimbă complet textura preparatului.

Ingredientul secret pentru o omletă cremoasă şi gustoasă / foto: Pexels
Ingredientul secret pentru o omletă cremoasă şi gustoasă / foto: Pexels

Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei. Acest lucru se datorează faptului că este un moment bun pentru a vă oferi energia de care aveți nevoie pentru a munci din greu pe tot parcursul zilei. Ouăle sunt, fără îndoială, „vedeta” mesei de mic dejun și sunt bogate în proteine și substanțe nutritive benefice pentru organism. Există trei tipuri de ouă - fierte, prăjite și omletă - acestea din urmă fiind cele mai sățioase.

Cu toate acestea, gospodinele au găsit un truc grozav pe care vor să îl pună în practică când gătesc omletă pentru ele, pentru partenerii lor sau pentru copiii mici. Această metodă este folosită în unele dintre cele mai cunoscute școli culinare din străinătate.

Ingredientul secret pentru o omletă cremoasă

Chefii adaugă o lingură de smântână în compoziția omletei în timp ce bat ouăle într-un bol. Se asezonează cu sare și piper și se toarnă în tigaie. Smântâna va ajuta ca omleta să rămână cremoasă pentru prânz, dacă nu o terminați pe toată la micul dejun.

Un alt truc pentru un mic dejun bun este să te asiguri că omleta este coagulată și are o textură uniformă. Pentru a obține această consistență, trebuie să omogenizezi bine de tot ouăle timp de 3-4 minute, în loc de câteva secunde. Un amestec de culoare deschisă, fără adaosuri, este rezultatul unei omlete perfecte.

O altă metodă folosită de bucătarii de top este adăugarea de sare în omletă în momentul în care aceasta începe să se gătească, pentru ca textura să fie mai moale, iar aroma să se distribuie uniform în preparat. Dacă doriți, puteți, de asemenea, să condimentați omleta cu o varietate de condimente, cum ar fi cimbru, rozmarin, boia dulce sau tarhon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net