Rețete de la cititori: Pâinică dulce pentru aperitiv – Ioana Ionescu
Incalziti laptele destul pentru a topi in el untul si zaharul. Luati laptele de pe foc si amestecati pana la dizolvare. Dizolvati cubuletul de drojdie in putina apa calda. NU FIRBINTE! Puneti laptele (cu untul si zaharul dizolvate in el) intr-un bol mare de mixer. Adaugati drojdia dizolvata, ouale batute usor si sarea. Se foloseste mixerul cu atasamentele pentru coca timp in care se adauga fina treptat, in ploaie. Adaugati faina destul cat sa obtineti o coca nelipicioasa. Framantati coca pe pat de faina 5 minute. Se pune coca intr-un vas uns cu margarina/unt/ulei si se lasa acoperita la dospit pana isi dubleaza cantitatea (1 ora). Pe o suprafata presarata cu faina se framanta aluatul obtinut apoi se formeaza bilute de forma unei mingi de tenis asezandu-le una langa alta (lipite) intr-o tava pe hartie de copt. (puteti da diferite forme, de exemplu floare). Acoperiti tava si lasati la dospit 30-40 min. Preincalziti cuptorul. Ungeti bilutele cu margarina topita si presarati susan. Se lasa la copt 20-30 min, pana ce devin rumene.NOTA: se pot pune diferite seminte si inauntru dar si pe afara. De asemenea e foarte gustoasa acoperita cu cascaval ras inainte de a fi coapta. Sa aveti pofta!