Reţete de la cititori: «Prăjitură cu mere şi cremă» - Nicuţa Aura Dogaru

Alte ingrediente: 150 ml vin alb dulce, 150 g zahăr, 1 baton scorţişoară,ciocolată.

Ingrediente Crema: 700 ml lapte, 3 plicuri budincă de vanilie, 10 linguri zahăr, 200 ml frişcă, 125 g unt sau margarină.

Preparare:

Se curăţă merele, le tăiem în 4 şi îndepărtăm sâmburii. Într-o cratiţă punem la caramelizat 150 g zahăr, peste care vom adăuga 150 ml vin alb dulce. La acest amestec de zahăr şi vin adăugăm merele tăiate, 1 baton de scorţişoară şi le lăsăm pe foc 3-4 minute să se întrepătrundă aromele.Tava(38/27cm) se unge bine cu unt şi aşezăm în ea merele călite în vin (scorţişoara o îndepărtăm) aranjându-le frumos în tavă.

Din cele 8 ouă preparăm un pişcot (pandişpan). Gălbenuşurile se spumează cu 8 linguri de zahăr, albuşul se mixează cu mixerul până obţinem o spumă tare, pe care îl vom pune la gălbenuşurile spumate, se amestecă uşor până se omogenizează după care presărăm 8 linguri de făină în care punem şi praful de copt şi amestecăm din nou uşor până la omogenizare.

Pandişpanul (pişcotul), astfel obţinut îl răsturnăm peste merele din tavă nivelând suprafaţa. Tava se dă la cuptorul încălzit în prealabil. Se ţine la cuptor până pandişpanul este copt (la proba cu scobitoarea aluatul nu se mai prinde de ea). Scoatem tava din cuptor, lăsăm să se răcorească puţin după care turnăm conţinutul tăvii pe un platou. Pandişpanul va ajunge dedesubt, iar merele deasupra. Vom lăsa blatul cu mere să se răcorească până preparăm crema.

Preparare cremă:

Punem într-o crăticioară plicurile de budincă, 10 linguri de zahăr, şi adăugăm treptat 700 ml lapte şi le punem la fiert până se îngroaşă. Untul se spumează cu 2 linguri de zahăr apoi se adaugă la compoziţia de budincă răcită. Spumăm cu mixerul.

Separat spumăm 200 ml frişcă şi o adăugăm la compoziţia de mai sus. Amestecăm uşor până se omogenizează, apoi crema astfel rezultată o turnăm deasupra blatului cu mere. Deasupra glasăm cu ciocolată, pe care o topim pe baie de aburi împreună cu câteva linguri de lapte sau frişcă.Lăsăm platoul cu prăjitura la răcit după care o porţionăm.

cub anamaria prodan png
Kanye West si Julia Fox jpg
masina culita jpg
catalin remus avocatul31 jpg
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
cub catalin botezatu png
Studentele și au acoperit părțile intime cu pălăriile jpg
Ceapă
Capture PNG
vladimir putin getty jpg
image
image
image
image
cub horoscop 1 gif
Doliu in perioada Craciunului
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
foto1 ElenaB jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)