O reţetă gustoasă pe zi: Budincă de griş cu portocale
Ultima actualizare:
Ingrediente150 g griş1 l lapte 100 g unt½ portocală 6 ouă 5 linguri zahăr esenţă de vanilie sare
Preparare
1. Baţi albuşurile spumă tare adăugând treptat două linguri cu zahăr, un praf de sare, o lingură zeamă de portocale şi esenţa de vanilie. Adaugi grişul în ploaie amestecând în continuare. Torni compoziţia într-o formă de Jena unsă cu unt şi o dai la cuptorul bine încins. Între timp, pui laptele la fiert cu restul zahărului şi cu o lingură cu esenţă de vanilie. 2. După ce budinca s-a rumenit, o scoţi din cuptor, o laşi 5 minute să se răcească şi apoi o răstorni pe un platou mai mare. Torni încet peste ea laptele fierbinte până ce acesta este complet absorbit. O aduci garnisită cu frişcă şi felii de portocale.