Orez cu prune uscate. Mirosul copilăriei readus în casa ta

Orezul cu prune uscate este o rețetă clasică ce aduce arome tradiționale și un gust dulce-acrișor, perfect pentru cei care caută o mâncare de suflet. Preparatul combină textura fină a orezului cu dulceața prunelor uscate, rezultând o mâncare delicioasă și reconfortantă.

budinca de orez cu prune coapte jpeg

Ingrediente necesare:

200 g de orez

100 g de prune uscate

1 ceapă mică

1 lingură de unt sau ulei

Sare și piper după gust

Apă sau supă de legume

Scorțișoară și puțin zahăr (opțional, pentru un plus de aromă)

Mod de preparare:

- Prunele uscate se lasă la înmuiat în apă călduță timp de 15-20 de minute pentru a se rehidrata. După ce s-au înmuiat, se scurg și, dacă sunt prea mari, se pot tăia în jumătăți sau sferturi.

- Într-o tigaie adâncă, călește ceapa tocată mărunt în unt sau ulei până devine aurie. Adaugă orezul și amestecă timp de 2-3 minute, până când boabele devin ușor translucide. Apoi adaugă apă sau supă de legume, conform indicațiilor de pe ambalaj, și lasă să fiarbă la foc mic.

- Cu 10 minute înainte ca orezul să fie complet gătit, adaugă prunele uscate și amestecă ușor. Condimentează cu sare, piper și, dacă dorești, poți presăra puțină scorțișoară pentru un gust mai exotic.

- După ce orezul este fiert și prunele s-au amestecat bine cu el, lasă preparatul să se odihnească câteva minute înainte de servire. Poți adăuga și puțin zahăr, dacă preferi o variantă mai dulce.

Cald sau rece, perfect pentru o masă ușoară de prânz sau cină

Acest preparat poate fi savurat atât cald, cât și rece, fiind perfect pentru o masă ușoară de prânz sau cină, dar și ca un desert inedit pentru cei care iubesc combinațiile dulci-sărate

Orezul cu prune uscate este ideal ca garnitură pentru preparate din carne sau poate fi servit simplu, ca fel principal. Gustul dulce-acrișor al prunelor completează perfect textura fină a orezului, oferind o masă plină de savoare și nostalgie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii norocoase jpg
fericire jpg
horoscop 4 august jpg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
piure de cartofi freepik jpg
horoscop jpg
petre roman mineriada jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net