Pârjoale din carne de melc, rețeta cu care îți vei surprinde musafirii

Deși carnea de melc nu este printre cele mai populare în țara noastră, ea este considerată o delicatesă în mai multe locuri din lume, iar România nu este chiar atât de străină de acest preparat, cum am fi tentați să credem. Pe lângă o mulțime de români care îi apreciază gustul și calitățile nutritive, țara noastră este și un important exportator de carne de melc, în special în Franța.

Carnea de melc este extrem de sănătoasă și versatilă / foto: Freepik
Carnea de melc este extrem de sănătoasă și versatilă / foto: Freepik

Când vine vorba despre carnea de melc, gândurile noastre fug imediat la Franța, unde, într-adevăr, aceasta se numără printre cele mai apreciate delicatese. Însă, prezența melcului în bucătărie, nu este doar o particularitate a culturii franceze, ci o mulțime de alte țări din Europa, chiar și de dincolo de ea, adoră acest produs. Spania, Italia și Portugalia consumă și ele melc, iar în regiunea Catalonia, un festival anual dedicat cărnii de melc atrage sute de mii de vizitatori. Dincolo de Mediterana, în Maroc, carnea de melc este comună printre restaurantele din orașe. Cel mai aproape de România, în Creta, melcul este, de asemenea, extrem de apreciat.

Însă, ajungând la țara noastră, consumul de carne de melc este ceva mai rar. Desigur, asta nu înseamnă că nu există companii din România care nu au observat o piață pe care se pot extinde. Există mai multe firme care exportă carne de melc din țara noastră, în cantități atât de mari, încât aproximativ 50 de milioane de lei intră în România în schimbul delicatesei, potrivit zf.ro. Iar dacă această carne este atât de apreciată global, încât să genereze asemenea profituri financiare, de ce să nu o încercați și voi, în bucătăria voastră? Click! vă oferă o rețetă extrem de simplă, prin care vă puteți deschide apetitul către noi orizonturi!

Pârjoalele din carne de melc, o delicatesă care merită încercată

Rețeta este una simplă! Tot ce vă trebuie este cam 300 de grame de carne de melc, miezul unei felii de pâine albă, 100 ml de lapte, 4 sau 5 cepe verzi, 3 sau 4 căței de usutroi, 1 morcov, 1 ou, sare și piper, pătrunjel (sau mărar), 1 lingură de făină de grâu, 1 lingură de făină de porumb (sau pesmet) și ulei! Iar în ce privește modul de preparare, el nu este deloc unul care să vă dea bătăi de cap!

Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți carnea de melc cu puțină sare, iar după ce s-a răcit, se toacă alături de morcov, ceapă și pâinea înmuiată în lapte, iar mai apoi stoarsă. Apoi, amestecați compoziția cu verdeața, oul, cât și sare și piper, după gust. După ce formați pârjoalele, le treceți prin ambele tipuri de făină și le prăjiți în ulei.

Având o textură identică cu orice alt tip de carne, aceste pârjoale se pot servi cu orice garnitură doriți, sau chiar simple, iar cu siguranță preparatul va fi un subiect bun de discuție cu prietenii voștri!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Horoscop zilnic 25 martie 2022 jpg
Manichiura jpg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image png
zodii pixabay jpg
Fasole jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net