Păstrăv ascuns - Trică Maria Angelica
Ultima actualizare:
Ingrediente: 1 păstrăv mare, 500 g cartofi, 3 căţei de usturoi, 1/2 ceaşcă ulei, 2 linguri zeamă de lămâie, sare, piper, 1 legătură pătrunjel verde.
Mod de preparare:Se curăţă cartofii, se fierb în apă cu sare. În acest timp, se curăţă păstrăvul, se fierbe în apă cu sare 10 minute şi se scoate pe un platou.
Se pasează 3/4 din cantitatea de cartofi fierţi, iar cei rămaşi se taie rondele şi se aşează de jur împrejurul peştelui.
Se adaugă în piure usturoiul pisat, apoi se toarnă alternativ uleiul şi zeama de lămâie şi la final se potriveşte de sare şi piper. Se îmbracă peştele în piureul de cartofi şi se presară pătrunjelul tocat şi puţin usturoi.