Piept de curcan la tavă
Deoarece carnea de curcan este recomandată pentru o alimentaţie sănătoasă vă propunem o reţetă gustoasă şi săţioasă.
Ingrediente
600 g piept de curcan2 linguri ulei de măsline150 ml vin alb secrozmarinsarepiper
Pentru sos
1 ceapă potrivită2 căţei de usturoi300 ml suc de roşii1 lingură ulei de măslinesarepiper
Dificultate micăPreparare 100 minPentru 4 porţii
Mod de preparare
Amesteci într-un castron uleiul, vinul, rozmarin, sare şi piper, după gust, şi ungi bucata de carne, pe toate părţile, cu acest sos. Acoperi cu o folie şi laşi carnea la rece circa două ore.
Din când în când întorci carnea în sos. Separat, toci ceapa mărunt, o căleşti în puţin ulei de măsline până se înmoaie, apoi adaugi usturoiul zdrobit, sucul de roşii, sare şi piper, după gust. Laşi sosul să fiarbă, la foc mic, circa 20 de minute, apoi îl treci prin sită.