Piept de raţă - Dragomir Cristina
Ingrediente: 1 piept de raţă cu piele, 1 ardei iute, 100 ml vin roşu, 1 linguriţă miere, sare, piper, 3-4 linguri ulei de măsline 5-6 pătrăţele ciocolată amăruie,cimbru.
Mod preparare:
Luăm pieptul de raţă şi îl crestăm cam la un centimetru adâncime în 4-5 locuri (nu se scoate pielea de pe el).
Îl condimentăm cu sare, cimbru şi pieper şi îl prăjim în ulei încins, câte 3 minute pe ambele părţi.
Luăm pieptul semiprăjit şi îl înfăşurăm în folie de aluminiu, după care îl dăm la cuptor la foc foarte mic cam 10 minute.
În tigaia în care am prăjit pieptul, păstrăm grăsimea scursă de la pielea de raţă şi turnăm vinul roşu.
Adăugăm ardeiul iute proaspăt tocat mărunt, mierea şi ciocolata mărunţită sau chiar rasă. Lăsăm sosul să scadă puţin, la foc mic.
Când carnea de la cuptor este gata, o taăem felii subţiri în lungul pieptului şi o asezăm pe farfurie.
O servim stropită cu sos de ciocolată şi cu salată de rucola cu caăşune şi zeama de lămâie
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!