Prăjitură „Cabana“ cu banane
Ne-am obişnuit să le mâncăm mai mult iarna, deşi bananele nu sunt nici pe departe, prin execelenţă, fructe ale acestui anotimp. Pentru sportivi sau cei care depun mult efort este un fruct care asigură cantitatea necesară de energie. În deserturi, ca şi în această prăjitură „Cabana“ cu banane, fructele capătă un gust apetisant şi o aromă deosebită.
Prăjitură „Cabana“ cu banane – Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat4-5 ouă150 g zahăr8 linguri apă încălzită2 linguri uleicoaja răzuită de la o lămâie1 linguriţă zahăr vanilatsare1 vârf cuţit praf de copt180 g făină
Pentru cremă800 g brânză de vaci3-4 linguri unt la temperatura camerei1 ceaşcă frişcă1 lingură cacao2 linguri zahăr pudră1 linguriţă rom1 plic zahăr vanilat2 banane
Pentru ornat2 -3 linguri cacao