Prăjitura de la care nu se poate abține Gina Pistol: „Mănânci și plângi”. Cum se prepară Baba au Rhum

Când vine vorba despre răsfățurile culinare, Gina Pistol (44 de ani) recunoaște că are o slăbiciune pentru trei preparate, dintre care unul mai puțin cunoscut. Este vorba despre o prăjtură care o cucerește de fiecare dată, iar noi îți dezvăluim care este aceasta și cum se prepară!

Gina Pistol / Foto: Instagram
Gina Pistol / Foto: Instagram

Prezentatorea TV s-a pregătit pentru noul sezon al emisiunii MasterChef cu o siluetă demnă de invidiat. De la începutul acestui an, Gina Pistol a reușit să slăbească opt kilograme cu sport și alimentație sănătoasă, iar acum își menține stilul de viață.

Prăjitura Baba au Rhum, slăbiciunea Ginei Pistol 

Totuși, când vine vorba despre micile plăceri culinare, Gina Pistol nu rezistă în fața amandinelor, cartofilor prăjiți și prăjiturii Baba au Rhum, un preparat însiropat, care se aseamănă cu renumitele savarine: „Amandina și cartofii prăjiți. (N.r. - Amandinele) micuțe și însiropate. Și mai e o prăjitură la noi, acolo la restaurant unde stau, se numește Baba au Rhum. Este ca o savarină însiropată foarte bine în rom. Cu frișcă făcută în casă. Deci e ceva… Mănânci și plângi”, a mărturisit vedeta în emisiunea „La Măruță”, de pe PRO TV, când a fost întrebată despre răsfățurile sale. 

Prăjitura Baba au Rhum / Foto: Shutterstock
Prăjitura Baba au Rhum / Foto: Shutterstock

Cum se prepară Baba au Rhum

Baba au Rhum este o prăjitură emblematică a cofetăriei franceze, dar cu rădăcini poloneze. Desertul este apreciat pentru textura sa moale, gustul intens de rom și frișca generoasă care îl însoțește. Iată de ce ingrediente ai nevoie și află cum se prepară:

Pentru aluat

- 1 linguriță drojdie

- 3 linguri lapte cald

- 125 g făină

- 100 g zahăr

- 10 g praf de copt

- 3 ouă

- 50 g unt topit.

Pentru sirop

- 20 g rom de calitate

- 180 g apă

- 110 g zahăr

- 1 baton vanilie

- Coaja de la o portocală

- 4 cuișoare

- 1 băț scorțișoară

- 4 boabe ienibahar.

Pentru decor

- Gem de caise

- Frișcă

- Fructe proaspete la alegere.

Mod de preparare

1. Pentru aluat, amestecă drojdia cu laptele cald, iar într-un bol separat bate gălbenușurile cu zahărul. Adaugă apoi untul topit, făina și praful de copt. Bate albușurile spumă și încorporează-le treptat în compoziția de gălbenușuri, câte o treime, amestecând ușor. Unge formele cu unt și făină, apoi umple-le doar pe jumătate. Lasă-le la cuptor, la 180°C timp de 20–25 de minute, până devin aurii.

2. Pentru pregătirea siropului, pune într-o cratiță toate ingredientele, amestecă și fierbe la foc mic timp de 20 de minute, apoi strecoară. Dacă aroma condimentelelor este prea puternică, mai poți adăuga suc de citrice pentru a echilibra gustul.

3. Când aluatul s-a răcit ușor, toarnă peste el siropul. Prăjitura se servește cu frișcă din belșug, gem de caise și fructe. Poftă bună! 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net