Prăjitură fină cu prune, iaurt şi scorţişoară – Felicia Vanea
Ultima actualizare:
Ingrediente
1 kg prune
4 ouă
300 g făină
250 g zahăr
5 linguri ulei
150 g iaurt
2 plicuri zahăr vanilat
scorţişoară
coajă de lămâie
2 linguriţe praf de copt stins în zeamă de lămâie
Mod de preparare
Spălăm prunele şi le desfacem de sâmburi şi le tăiem în sferturi. Se mixează ouăle cu zahărul până devin spumă. Se adaugă uleiul, făina, iaurtul, coaja de lămâie, vanilia şi praful de copt. Se amestecă până se omogenizează. Într-o tavă de aragaz, unsă şi tapetată cu făină (sau hârtie de copt) se toarnă aluatul şi deasupra se pun prunele una lângă altă. Se presară scorţişoară şi se dă la cuptorul încins pentru 40 minute la foc potrivit. După gust, prăjitură o putem pudra.