Reţeta câştigătoare de la cititori: Desert cu lapte condensat - Georgiana Grigorescu
Câştigătoarea noastră se numeşte Georgiana Grigorescu. Ea va primi un aparat de vidat.
Ingrediente:
300 g biscuiţi simpli, 100 g unt, 380 ml lapte condensat, 300 ml smântână, 25% grăsime, 175 g smântână, 20 % grăsime, 15 g gelatină granule, 100 g zahăr pudră, 100 g ciocolată cu lapte, 3-4 linguri lapte dulce, chipsuri de ciocolată mari şi mici;
Mod de preparare:
Măcinăm biscuiţii, apoi îi amestecăm cu untul topit .Într-o tavă rotundă de tort, detaşabilă, aşezăm folie alimentară apoi distribuim amestecul de biscuiţi presând uşor. Introducem tava la rece. Pentru crema amestecăm laptele condensat cu smântână şi zahărul pudră. Adăugăm şi chipsurile de ciocolată. Pregătim gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi apoi o amestecăm cu crema de smântână şi lapte condensat. Turnăm compoziţia peste biscuiţi şi introducem la rece până se întăreşte. Am decorat cu chipsuri de ciocolată. Să aveţi poftă!