Reţeta câştigătoare de la cititori: Tartă cu budincă şi fructe – Alina Filipoiu
Câştigătoarea noastră se numeşte Alina Filipoiu. Ea va primi un set de cuţite.
Ingrediente
Blat: 3 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1 plic zahăr vanilat.Umplutura: 1 plic de budincă cu gust de lămâie, 450 ml lapte, 2-3 linguri zahăr pudră, 250 g vişine, 3 caise, 1 plic de gelatină, 200 ml apă, 2 linguri zahăr.Mod de preparareBatem albuşurile spumă cu un vârf de sare, adăugăm pe rând cele 3 linguri de zahăr şi mixăm în continuare. Adăugăm apoi gălbenuşurile şi mixăm din nou iar la final încorporăm făina folosind o spatulă.Turnăm compoziţia în tava de tartă tapetată cu unt .Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 grade timp de 20-25 minute.Scoatem din cuptor şi după ce s-a răcit puţin, întoarcem blatul pe o farfurie.Pregătim budinca conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Fructele le spălăm, le curăţăm şi apoi le feliem.Pe blatul răsturnat turnăm budinca şi nivelăm.Fructele feliate le punem de jur împrejur în felul următor: un rând de caise, un rând de vişine şi tot aşa.Gelatina o punem într-un vas împreună cu zahărul şi apa şi punem pe foc până începe să fiarbă. Luăm de pe foc şi turnăm peste fructe. Tarta se dă la rece.
Poftă bună!