Reţeta câştigătoare: Prăjiturică cu ciocolată şi cu brânză dulce - Daniela Butnaru
Câştigătoarea noastră se numeşte Daniela Butnaru. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente prăjiturică cu ciocolată:
Blat - 1 ou întreg,100 g zahăr pudră,1 pachet unt, un praf sare, 300 g făină; Mod de preparare: Se amestecă făina cu toate celălalte ingrediente şi se frământă până obţinem un aluat jucăuş ca o plastilină.
Aluatul se pune într-o formă rotundă şi se acoperă bine. Peste el se toarnă crema de cioco: 500 g ciocolată (200 cu late şi 300 amăruie) se topeşte pe baie de aburi şi se lasă la răcit. Mixăm foarte bine zece ouă întregi cu 200 g zahăr tos până îşi triplează volumul, după care punem în fir subţire ciocolata topită. Amestecăm bine şi mai punem puţină esenţă de rom, stafide, iar la urmă punem 4 linguri cu făină. Acest amestec îl turnăm în formă şi dăm la cuptorul încins în prealabil pentru aproximativ 45-50 de minute sau până când trece proba cu scobitoarea.
Ingrediente prăjiturică cu brânzică dulce şi stafide:
750 g brânză dulce de vaci, 6 ouă, 200 g zahăr tos, 4 linguri griş, 4 linguri făină, 200 g unt, 400 ml smântână, stafide, coajă de lămâie după gust. Se bat bine ouăle cu zahărul, apoi se adaugă brânzica, untul, grişul, făină, smântâna, coaja de lămâie şi stafidele. Se omogenizează bine şi se pune într-o formă. O ţinem la cuptor pentru aproximativ 60 de minute sau până când devine aurie deasupra şi trece proba cu scobitoarea. Poftă bună!