Rețeta de murături veche de peste 100 de ani. Secretele de care trebuie să ții cont pentru a rezista chiar și 2 ani

Tuturor ne plac murăturile, însă o problemă de care cu siguranță că ne-am lovit deja este faptul că devine tot mai greu să găsim murături care să aibă același gust cu cele din copilăria noastră. Din fericire, există o rețetă veche de 100 de ani, care ar trebui să ne satisfacă pofta de murături cu un gust tradițional!

Castraveții murați sunt preferații multor români
Castraveții murați sunt preferații multor români

În funcție de regiunea țării, dar și de gusturile fiecăruia dintre noi, există deja nenumărate rețete de murături, în România. Iar în ciuda faptului că unele diferențe dintre rețete pot părea minore, atunci când vine vorba de gustul produsului final, vom putea observă că până și câteva grame în plus dintr-un anumit ingredient pot schimba complet gustul murăturilor.

Din fericire, dacă ne dorim un gust cât mai tradițional, există o rețetă veche de peste 100 de ani, consemnată în anul 1906 în revista „Albina”, pe data de 10 septembrie. Mai mult decât atât, acești castraveți murați ar trebui să poată ține vreme de doi ani!

Rețeta de murături veche de peste 100 de ani

Pentru a pregăti această rețetă specială, va trebui să începem prin a spăla bine castraveții, care apoi trebuie uscați. Mai departe, recipientul în care vom pune murăturile trebuie spălat și opărit cu apă fierbinte.

Apoi, următorul pas este să punem un strat de castraveți, apoi unul de ardei, iar apoi încă un strat de castraveți. Mai departe, trebuie pus un strat de pătlăgele, iar procesul trebuie repetat cât vom mai avea loc în borcan.

Murăturile ar trebui să țină mai mulți ani

Ardeiul și pătlăgelele trebuie găurite, iar chiar și înțepătura unei furculițe ar trebui să fie de ajuns. Mai mult decât atât, în borcan mai putem adăuga, dacă dorim, chiar și puțină țelină!

Odată ce recipientul s-a umplut, vom putea adăuga apa fierbinte, în care ar fi trebuit să adăugăm sare și puțin oțet, înainte de a o pune la fiert. Este important să știm că aproximativ 2 litri de oțet la 10 litri de apă sunt suficienți.

După ce am turnat și apa, vom pune capacul, iar peste trei zile murăturile trebuie pritocite prin cep, ori prin cană. Mai departe, ele vor putea fi consumate după perioada de fermentare!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Răzvan și Irina Fodor jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
friptura vita istcok jpg
zodii horoscop jpg
horoscop 2025 jpg
horoscop jpg
zodii pixabay jpg
11 gogosi shutterstock 26518309 jpeg
ciorba radauteana1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net