Rețeta Gabrielei Cristea de murături asortate. Cum pregătește vedeta cele mai bune conserve pentru iarnă: „Vă las lista mea de ingrediente”
Gabriela Cristea, în vârstă de 50 de ani, a început pregătirile pentru iarnă. Vedeta a pregătit cu mult spor murături asortate și le-a dezvăluit fanilor rețeta ei specială. Iată de ce vei avea nevoie dacă îți dorești să prepari și tu propriile delicii pentru sezonul rece!

Pentru fosta prezentatoare TV și totodată mamă a două fetițe, gătitul este mai mult decât o necesitate. Este o pasiune care o relaxează pe deplin: „Mie îmi place să gătesc. Cele mai bune idei îmi vin în bucătărie. Mie îmi place să gătesc singură în bucătărie, cumva sunt eu cu gândurile mele. E ca un soi de meditație”, spunea vedeta în podcastul „Acasă la Măruță”.
Și nu doar că își răsfață familia cu rețetele sale delicioase, ci îi inspiră și pe fanii din mediul online cu delicatesele sale - de la mâncăruri sărate, până la deserturi savuroase. De curând, Gabriela le-a prezentat acestora și o rețetă proprie de murături. Ea a explicat cum obține cele mai bune conserve, perfecte pentru perioada iernii.
Cum prepară Gabriela Cristea cele mai delicioase murături
Gabriela folosește pentru saramură 1 litru de apă și 1 lingură medie de sare neiodată. La saramură, ea adaugă o mulțime de legume și fructe asortate, precum: castraveți, gogonele, varză, dovlecei, morcovi, mere, gutui, hrean, usturoi, ardei iuți și țelină.
„Și am pus și murături asortate în saramură. Vă las mai jos lista mea de ingrediente din care fac toate murăturile și vă mai spun că saramura o fac la 1L apă, o lingură medie rasă de sare pentru murături neiodată. Să aveți belșug cu carul!”, a scris vedeta în dreptul postării de pe Facebook.
Cantitatea exactă de ingrediente
Dacă vrei să încerci rețeta Gabrielei Cristea, iată mai jos cantitățile exacte de ingrediente de care vei avea nevoie:
- 7 kg castraveți;
- 7 kg gogonele;
- 2 verze medii;
- 1 conopidă mare;
- 10 dovlecei mici cât castraveții;
- 2 kg morcovi;
- 10 „mini” pepenași;
- 5 mere;
- 3 gutui;
- 2 kg hrean;
- 10 leg usturoi mai mare;
- 10/15 ardei iuți;
- 3 țeline cu frunze;
- 2 leg mărar pentru murături (bețe);
- 4/5 leg busuioc;
- 4/5 leg cimbru;
- 4 plicuri piper boabe;
- 4 plicuri muștar;
- Foi de dafin;
- 1 pungă sare murături neiodată.


































