Rețeta de vinete coapte la borcan pentru iarnă a Gabrielei Cristea. Secretul la care apelează prezentatoarea TV

În plin sezon de toamnă, când majoritatea gospodinelor fac ultimele pregătiri pentru venirea iernii, rețeta de vinete la borcan pentru iarnă, postată de Gabriela Cristea poate fi o inspirație. Iată cum le pregătește vedeta TV. 

Rețeta de vinete coapte la borcan pentru iarnă a Gabrielei Cristea - Foto: colaj Click!
Rețeta de vinete coapte la borcan pentru iarnă a Gabrielei Cristea - Foto: colaj Click!

Pe lângă cariera de succes în televiziune, Gabriela Cristea s-a făcut remarcată datorită pasiunilor sale culinare. De ani de zile, pe rețelele de socializare, obișnuiește să împărtășească fanilor săi diverse rețete care mai de care mai gustoase. 

„Eu prefer la toate conservele sau la toate murăturile să pun sare iodată”

Gabriela Cristea alege să pregătească în propria bucătărie cele mai gustoase vinete coapte la borcan pentru iarnă. Iată pașii de care trebuie să ții cont pentru un preparat gustos.  

„Am copt vinetele pe flacără deschisă, le-am curățat și le-am lăsat să se scurgă. Și o să vă arăt cum le păstrez eu pentru iarnă. Am spălat bine borcanele și capacele, am adus vinetele și voi pune sare. Eu prefer la toate conservele sau la toate murăturile să pun sare iodată. Nu trebuie să puneți foarte multă sare. Pun sare peste ele și le amestec, ca să se pătrundă peste tot. Vinetele pe care le pun la borcan, în momentul în care le scoatem să le gătim, le mai lăsăm să se scurgă într-o sită. (...) Trebuie să umpleți borcanul, dar să lăsați foarte puțin gol, până la gâtul lui. Trebuie să aibă loc să fiarbă, pentru că le voi pune la bain-marie”, a explicat Gabriela Cristea în mediul online. 

Cum pregătește Gabriela Cristea vinetele la borcan - Foto: social media
Cum pregătește Gabriela Cristea vinetele la borcan - Foto: social media

Cum se fierb corect borcanele cu vinete 

De asemenea, Gabriela Cristea a explicat cele două metode prin care alege să fiarbă borcanele. 

„În ambele situații le montez la fel. Iau o oală mai extinsă și nu foarte înaltă și le pun într-un prosop, peste care pun borcanele. Încerc să nu se lovească borcanele pentru că asta este toată treaba. Ele vor fierbe și dacă se vor lovi unele de celelalte, ele atunci e posibil să se crape. Pun apă până aproape de sus și le punem la fiert la foc foarte, foarte mic sau le putem pune la cuptor, la 120-130 de grade. Trebuie să fiarbă la foc foarte mic. Le fierb pentru aproximativ două-trei ore. După, le întoarcem, le punem la căldură împăturite să se răcească și suntem gata”, a mai spus Gabriela Cristea.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
horoscop webp
zodii norocoase, foto shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net