Rețeta pe care ar trebuie să o încerce toate gospodinele. Cum pregătește Gabriela Cristea cei mai buni gogoșari murați în oțet și zahăr

Gabriela Cristea și-a surprins fanii cu o rețetă inedită, potrivită pentru sezonul rece, de gogoșari murați în oțet cu zahăr, rețeta care ne amintește de gustul copilăriei. Vedeta a oferit toate detaliile necesare pentru prepararea acestor murături. 

Gabriela Cristea - Foto: social media
Gabriela Cristea - Foto: social media

Pasiunea pentru gătit a Gabrielei Cristea o determină să furnizeze deseori conținut culinar pe rețelele de socializare, gospodinele fiind încântate să afle noi trucuri și rețete. 

Ingredientele necesare pentru gogoșari murați: 

- 5 kg gogoșari

- 1 L oțet (9 grade)

-  2 L apă

- 20 g sare

- 400-500 g zahăr

- foi de dafin, boabe de piper și boabe de muștar

Pașii pentru preparare: 

Gogoșarii se spală bine și se curăță, apoi se pregătește un sirop din apă, oțet și zahăr, care se pune la fiert. Legumele se opăresc cel mult două minute, după care se așază cu grijă în borcane. La final, se adaugă frunze de țelină și bucăți de hrean, pentru un plus de gust și prospețime.

Sfaturi pentru un rezultat reușit:

  • folosește sare neiodată;
  • lasă gogoșarii la macerat câteva ore înainte de preparare;
  • alege legume ferme, de dimensiune medie;
  • presează gogoșarii bine în borcane;
  • verifică să fie sterilizate corect borcanele.

Rețeta de dulceață de ardei iuți 

De asemenea, Gabriela Cristea a oferit și rețeta proprie pentru deliciosa dulceață de ardei iuți. Iată cum o prepară vedeta de televiziune și ce „secrete” are.

  • 1 kg ardei iuți roșii (aproximativ 700 g pulpă curățată de cotoare, nervuri și semințe)
  • 500 g ardei kapia (curățați)
  • 500 g pulpă de măr rasă
  • 500 ml oțet de vin alb, 9 grade
  • 500 g zahăr
  • 20 g sare (aproximativ)

Mod de preparare: 

„Ardeii se curată de semințe și nervuri si se dau prin mașina de tocat.

Oțetul, zaharul și sarea se pun pe foc și se face siropul care trebuie să se lipească între degete (ca la dulceață), acum se adaugă ardeii iuți și kapia tocați, precum și răzătura de măr.

Se lasă la fiert până se leagă, timp în care se spumează de câte ori este nevoie. Când este gata, se toarnă fierbinte în borcane și se sterilizează”, explică Gabriela Cristea.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net