Rețeta de dulceață de ardei iuți a Gabrielei Cristea. Ingredientele folosite de vedeta TV
Gabriela Cristea este apreciată de public nu doar pentru carisma și meseria care a consacrat-o, ci și pentru talentul său culinar. Recent, vedeta a postat rețeta sa pe care o folosește pentru a pregăti dulceață de ardei iute. Iată ingredientele, dar și pașii de preparare.

„Ieri am reușit să fac și câteva borcane de dulceață de ardei iuți. La noi se mănâncă mult această dulceață pentru ca merge bine lângă carne. Și cum la noi se fac multe grătare.
Daca va încumetați sa faceți dulceață de ardei iuti va las rețeta mea mai jos pentru inspirație”, începe postarea din social media a Gabrielei Cristea.
Ingredientele necesare pentru dulceața de ardei iuți
- 1 kg ardei iuți roșii (aproximativ 700 g pulpă curățată de cotoare, nervuri și semințe)
- 500 g ardei kapia (curățați)
- 500 g pulpă de măr rasă
- 500 ml oțet de vin alb, 9 grade
- 500 g zahăr
- 20 g sare (aproximativ)
Mod de preparare:
„Ardeii se curată de semințe și nervuri si se dau prin mașina de tocat.
Oțetul, zaharul și sarea se pun pe foc și se face siropul care trebuie să se lipească între degete (ca la dulceață), acum se adaugă ardeii iuți și kapia tocați, precum și răzătura de măr.
Se lasă la fiert până se leagă, timp în care se spumează de câte ori este nevoie. Când este gata, se toarnă fierbinte în borcane și se sterilizează”, explică Gabriela Cristea.
Alte recomandări făcute de Gabriela Cristea
La final, vedeta TV oferit câteva trucuri persoanelor care doresc să pregătească acest tip de dulceață. Nu trebuie să lipsească mănușile care protejează pielea, iar în dulceață se amestecă mereu cât timp este pe foc, indiferent de intensitatea acestuia.
„Trucuri: e obligatoriu să porți 2 rânduri de mănuși din latex când cureți ardeii, dacă nu vrei să te usture mâinile o săptămână și trebuie să amestecați tot timpul în dulceață cât este pe foc (indiferent cât de mic e focul), altfel se lipește pe fund”, a mai transmis vedeta.
































