Rețeta de gogoșari murați a Adrianei Trandafir: „Am pus şi ceva boabe de muştar”
Deja nu ne mai desparte foarte mult timp de începutul lunii septembrie, iar pe măsură ce vom înainta în toamnă, gospodinele din țara noastră vor începe să pregătească numeroasele preparate specifice acestei perioade din an. Iar printre acestea se numără și murăturile, despre care a vorbit și Adriana Trandafir!

Cei mai mulți români vor recunoaște numele Adrianei Trandafiri de la emisiuni precum „Te cunosc de undeva” și „America Express”. Iar vedeta a vorbit și despre rețeta ei de gogoșari murați, pe care trebuie să o încercăm în această toamnă. Iar partea cea mai bună este faptul că nu vom avea nevoie de ingrediente complicate pentru această rețetă!
Tot ce ne trebuie pentru această rețetă sunt șase kilograme de gogoșari, cam 600 de grame de zahăr, șase linguri de sare, un litru de oțet, piper și cam 2 – 3 foi de dafin. Iar odată ce avem la îndemână toate aceste ingrediente, putem începe să pregătim gogoșarii murați.
Rețeta de gogoșari murați a Adrianei Trandafir
„La 6 kilograme de gogoşari, cântăriţi după spălare şi tăiaţi în felii mai groase, adăugaţi 600 de grame de zahăr, 6 linguri de sare pentru murături, un litru de oţet, piper şi 2-3 foi de dafin.
Se pun gogoşarii într-un vas mare şi peste ei se toarnă compoziţia de mai sus, amestecând din când în când şi se lasă aşa timp de 24 de ore. Se pun în borcane cu hrean şi cu usturoi, după gust. Preventiv, am pus şi ceva boabe de muştar şi, apoi, direct în cămară”, a povestit Adriana Trandafir.
Este o rețetă delicioasă și ușor de pregătit
Practic, tot ce trebuie să facem este să tăiem gogoșarii în felii mai groase, să îi punem într-un vas suficient de mare, iar peste ei să turnăm compoziția care conține toate ingredientele de mai sus. Mai departe, acest amestec este lăsat vreme de 24 de ore, după care totul trebuie pus în borcane cu hrean și usturoi.
Tot acum pot fi adăugate și câteva boabe de piper, după care borcanele vor fi puse în cămară!




































