Rețeta tradițională pe care o mai cunosc doar gospodinele din Dobrogea. Care este secretul unui pește prăjit ca la carte
De-a lungul țării există nenumărate rețete tradiționale delicioase pe care, din păcate, nu le cunosc foarte mulți români. Iar dacă vreți să savurați un pește prăjit cu adevărat delicios, atunci trebuie să folosiți rețeta pe care numai gospodinele din Dobrogea și-o mai amintesc în ziua de astăzi.

Bucătăria tradițională românească este plină de preparate delicioase, care sunt din ce în ce mai apreciate și pe plan internațional. În plus, nu numai că există nenumărate rețete tradiționale gustoase, dar de cele mai multe ori, acestea au varietăți locale pe care nu foarte mulți români le încearcă vreodată.
De exemplu, atunci când vine vorba despre pește prăjit, există o rețetă folosită de gospodinele din Dobrogea de care vă veți îndrăgosti încă de la prima înghițitură! Iar partea cea mai bună este faptul că acest preparat se poate face foarte ușor!
Rețeta delicioasă folosită de gospodinele din Dobrogea
Practic, pentru a pregăti această mâncare vă trebuie aproximativ un kilogram de pește, de obicei crap, caras sau știucă, 200 de grame de făină sau mălai, cât și sare și piper. De asemenea, mai aveți nevoie și de ulei pentru prăjit, o căpățână de usturoi, 100 ml de apă și o lingură de oțet.
Odată ce aveți la îndemână toate aceste ingrediente simple, puteți începe să gătiți! Desigur, este foarte important să cumpărați un pește cât mai proaspăt, pentru ca mâncarea să aibă un gust mai bun și mai intens.
Cum se pregătește acest preparat
Din fericire, acest preparat nu este deloc unul foarte dificil de pregătit. Practic, tot ce trebuie să faceți este să curățați bine peștele, iar apoi să îl dați prin făină sau mălai. Mai departe, peștele trebuie prăjit, timp în care veți amesteca usturoiul zdrobit cu apă și oțet pentru a pregăti mujdeiul.
La final, peștele se pregătește alături de mămăligă și mujdei proaspăt, acesta din urmă fiind secretul unui preparat cu adevărat gustos. Mujdeiul se poate pregăti foarte ușor și acasă, așa că nu este nevoie să apelați la sosuri din comerț care nu seamănă deloc cu mujdeiul tradițional.



































