Rețeta „lacrimi de pui” îți va cuceri papilele gustative. Merită încercată măcar o dată în viață!

Dacă iubești mâncărurile care conțin carne de pui, sau pur și simplu te-ai săturat de rețetele clasice și vrei să ieși din anonimat, mai jos ai ingredientele și pașii necesari pentru a pregăti rețeta „lacrimi de pui”.

Mâncare de pui / foto: Pixabay
Mâncare de pui / foto: Pixabay

Un mod simplu și rapid de a pregăti carnea de pui este acela de a încerca rețeta zilei de astăzi. Află din rândurile de mai jos care sunt ingredientele. 

Ingrediente pentru rețeta „lacrimi de pui” 

Ingredientele de care ai nevoie pentru a-ți încânta familia și musafirii cu un preparat din carne de pui de-a dreptul delicios sunt următoarele: 2 piepți de pui, 1 cățel de usturoi, sucul unei lămâi mai mari, 1 ou, pesmet, pătrunjel, sare și piper.

Mod de preparare: 

Zdrobește usturoiul și amestecă-l cu zeama de lămâie. Separat, toacă mărunt pătrunjelul și pune-l peste amestecul de usturoi, apoi amestecă întreaga compoziție. 

După ce ai urmat primii pași, tot ceea ce trebuie să faci este să pui într-un vas pieptul de pui, ca mai apoi să torni compoziția din usturoi, zeamă de lămâie și pătrunjel peste carne. Acoperă vasul cu folie de gătit și lasă totul la marinat peste noapte. 

Ziua următoare începe prin a scurge puiul de excesul de marinată. Se condimentează cu sare, piper și alte ingrediente, în funcție de gusturi. 

Separat trebuie să pui oul într-o farfurie, iar pesmetul într-un bol. Pieptul de pui se dă prin ou apoi prin pesmet, și se pune la gătit într-o tigaie cu ulei încins. Când este rumenit suficient pe ambele părți, pieptul de pui se pune pe o hârtie absorbantă pentru a fi eliminat tot excesul de ulei. 

„Lacrimile de pui” se pot consuma fie simple, fie cu ketchup, muștar, cremă de usturoi sau alte sosuri pe care le ai la îndemână și pe care le adori. 

De asemenea, poate fi consumat și alături de o salată rece sau piure de legume, în funcție de preferințe. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net