Reţeta Marianei: prăjitură cu urdă şi goji
Preparare: Am amestecat toate ingredientele de la aluat şi am frământat o cocă potrivit de tare. Am lăsat-o să se odihnească până am pregătit umplutura. Am pus goji la înmuiat în apă cu esenţă de vanilie.
Între timp, am amestecat urda cu ouăle bătute, am pus grişul, esenţa de portocale şi am omogenizat. Am adăugat şi fructele de goji scurse foarte bine şi am amestecat. Am împărţit coca în două. Am intins o foaie şi am aşezat-o pe fundul tăvii unse şi tapetate. Am pus compozitia de urdă, am nivelat, am acoperit umplutura cu a doua foaie şi am întepat-o din loc în loc cu o furculiţă.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit până s-a rumenit frumos, circa 50 de minute. Am scos tava, am lăsat să se răcească prăjitura, după care am presărat-o cu zahăr pudră şi am tăiat-o. Este absolut delicioasă.