Reţete de la cititori: Biscuiţi cu ciocolată – Rodica Roman
Ultima actualizare:
Ingrediente: 250 g unt, 250 g zahăr, 250 ml apă minerală, 1 plic praf de copt, esenţă de rom, 2 plicuri zahăr vanilat, făină, ciocolată, nucă de cocos, coaja rasă de la o lămâie.
Preparare
Într-un vas se dizolvă zahărul în apa minerală, după care se pune esenţa de rom, zahărul vanilat, coaja rasă de la lămâie şi untul topit. Se adaugă praful de copt stins cu zeama de lămâie şi făina, după care se frământă până se obţine o cocă tare.
Se dă aluatul obţinut prin maşina de tocat la care se ataşează o formă pentru biscuiţi. Biscuiţii se aşează într-o tavă unsă cu unt şi se coc în cuptorul bine încins. Se dau prin ciocolată topită şi se presară nucă de cocos.