Reţete de la cititori: Brioşe cu fructe – Viorica Trică
Ingrediente:1 ou, 250 ml sana, lapte sau smântână slabă, 200 g făină, 1 lingură praf de copt, 100 g zahăr, 1/4 linguriţă sare, 2 linguriţe coajă rasă de lămâie, 50 g unt, 200 g fructe de pădure (afine, zmeură, coacăze) sau cireşe, caise, tăiate felii.
Pentru decor: zahăr pudră sau creioane decor Dr.Qetker.
Preparare
Se amestecă într-un castron, făina cu praful de copt, zahărul, coaja de lămâie şi sarea. În alt castron mare, se amestecă untul topit şi răcit, oul şi laptele, sana sau smântâna, apoi se adaugă peste făină. Se curăţă fructele, se scurg bine şi se adaugă peste compoziţia de făină. Se omogenizează bine, fără a fărâma fructele. Se ung formele de brioşe şi se împarte aluatul în fiecare până la două treimi înălţime. Se presară cu zahăr şi se coc 25-30 minute la cuptor. Se servesc pudrate cu zahăr pudră vanilat sau decorate cu creioane-decor de la Dr.Qetker.