Retete de la cititori: Briose cu mazare / Alina Ciobanu
Preparare:Fierbem tare, ouăle de prepeliţă în apă, după care le cojim. Le păstrăm întregi şi le lăsăm uşor la răcit.Într-un bol mixăm oul de găină cu untul topit şi o linguriţă de sare. Încorporăm praful de copt şi făina, alternând cu laptele. Vom obţine o compoziţie consistentă. Încorporăm şi mazărea. Cu lingura punem din compoziţie în hârtiuţele de brioşe. Dacă nu aveţi, puneţi direct în tava cu găurele pentru brioşe, unse şi tapetate cu făină. În mijlocul fiecărei brioşe punem câte un ou de prepeliţă fiert tare. Dăm brioşele la copt, în cuptorul încins, la treapta 2-3.Când aproape sunt gata, după vreo 25 minute, le ungem pe deasupra cu un gălbenuş de ou spart în 2 linguri lapte, „ornăm" cu puţin parmezan ras şi mai lăsăm la cuptor cam 5 minute. Faceţi testul cu scobitoarea. Când sunt gata scoateţi-le şi lăsaţi-le la răcit pe un grătar metalic.