Reţete de la cititori: Căbănuţă cu banane - Anişoara Ursan
Preparare1.Se prepară blatul mixând cele 5 albuşuri cu un praf de sare, apoi cu zahărul până se întăresc. Gălbenuşurile se freacă un pic cu uleiul, apoi se adaugă în albuşurile bezea, se adaugă şi esenţa şi făina. Se dă la copt circa 15 minute, la foc potrivit.2. Se decupează blatul copt după o formă de chec + încă 2 bucăţi pentru mijloc şi capac.3. Se prepară prima cremă mixând brânza cu smântâna şi zahărul apoi adăugăm dulceaţa şi gelatina hidratată cu apă rece şi topită la bain marin. La fel se procedează şi cu a doua cremă, ţinând caisele din compot separat, în strecurătoare.4. Se îmbracă forma de chec cu bucăţile de aluat, apoi se toarnă prima cremă cu dulceaţă, se acoperă cu o bucată de blat, se toarnă a doua cremă, se presară deasupra bucăţi tăiate de caise şi se închide prăjitura cu ultima bucată de blat. Se dă la rece de seara până a doua zi după care se răstoarnă pe un platou.5. Se caramelizează lingura de zahăr, apoi prăjim un pic bananele tăiate pe jumătate şi la final adăugăm şi linguriţa de vanilie.Cu bananele glazurate, decorăm prăjitura de pe platou, apoi o îmbrăcăm în ciocolată şi o mai lăsăm la rece câteva minute înainte de a o tăia în felii potrivite.Poftă bună!