Reţete de la cititori: Cartofi la cuptor cu piept de porc - Andreea Butnaru
Ultima actualizare:
Ingrediente:
- – 1 kg. piept de porc
- – 1kg cartofi medii
- – 1 ardei gras roşu
- – 1 ardei capia
- – 5 linguri de ulei
- – sare
- – piper
- – boia dulce
- – boia iute
- – cimbru
Mod de preparare: se unge o tavă cu ulei şi se aşează carnea în tavă. Se adaugă sare, piper, boia, cimbru, 250 ml. apă. Se fierbe în cuptorul preîncălzit, la temperatura medie, aprox. 30 de minute cu folie deasupra. Când e aproape gata se adaugă şi cartofii tăiaţi în patru şi condimentaţi. După ce s-au pătruns bine carnea şi cartofii se curăţă şi se taie ardeii. Se pun în tavă lângă friptură şi se îndepărtează folia de aluminiu şi se mai coc până capătă o crustă şi o culoare frumoasă. Poftă bună!