Reţete de la cititori: Ciorbă de fasole verde cu morcov şi conopidă – Monica Marton
Ingrediente necesare pentru 4 portii:
Un bol de fasole verde păstăi
conopidă mică
Un morcov
Un păstârnac radăcină
ceapă mică
1 lingură de ulei
jumatate de legatură de tarhon si o jumatate de legatura de patrunjel
Sare.
Preparare:
Spalati si curatati legumele. Se toaca ceapa, morcovul, rădăcina de păstârnac; se desfac bucheţelele de conopidă si se taie fasolea in bucăţi mai mici.
Se pune in cratiţă o lingură de ulei in care se adaugă ceapa care se căleşte putin. Se adauga apoi morcovul si păstârnacul tocat, se călesc foarte puţin. Adăugaţi fasolea şi adăugţi apa peste ele cat sa le acopere şi să formeze ciobiţa. Se adauga sare. Când fasolea a început să clocotească, adăugaţi conopida şi mai lăsaţi să fiarbă 20 de minute, în funcţie de intensitatea focului.
Se adaugă tarhonul si pătrunjelul tocat. Daca nu doriţi să adăugaţi ulei in ciorbiţă, puneţi legumele în succesiunea aratată mai sus şi le lăsaţi să fiarbă, apoi adăugaţi tarhonul si pătrunjelul. Poftă bună!