Reţete de la cititori: Ciorbă de perişoare - Diana Barbu
Mod de preparare: Se dă zarzavatul pe răzătoarea mare şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă apă cam 3 litri şi se lasă să fiarbă. Carnea se amestecă cu oul şi orezul, sare şi piper. Se fac perişoare de mărimea unei nuci şi se pun cu grijă în zeama fierbinte (faceţi focul mic când le puneţi şi după ce aţi terminat cu ele puteţi să îl măriţi). Lăsaţi să fiarbă, adăugaţi roşia, ardeiul (eu le-am pus congelate) şi puţină sare. Dupa o oră probaţi perişoarele, dacă sunt fierte adăugaţi zeama de varză, lăsaţi să dea câteva clocote şi apoi stingeţi focul. Separat amestecaţi gălbenuşurile cu smântâna şi adăugaţi puţin câte puţin din zeama fierbinte. Turnaţi amestecul înapoi în ciorbă. Dacă doriţi adăugaţi 1 legătură de pătrunjel tocat (eu îl pun la fiecare în farfurie atunci când servesc) şi un ardei iute tocat .