Reţete de la cititori: Ciorbă de pui a la grec cu legume - Bianca Raluca Panazan
INGREDIENTE: 2 aripi + tacâmuri de pui3-4 cartofi1 morcov1 ceapă1 dovlecel zucchini2-3 linguri de mazăre1 roşie mare1 gălbenuş de ou3 linguri de smântânăvegeta, piper, boia dulce, 2 linguri praf borş maggitarhon uscatpătrunjel congelat
Preparare: Se pun bucăţiile de pui în oala de ciorbă la fiert.
Morcovul îl tăiem rondele sau îl dăm pe răzătoarea mare, ceapa o tocăm mărunt şi le punem la călit în ulei de măsline, după care se adaugă în oala de ciorbă. Se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi roşia tăiată tot cubuleţe.
Se condimentează după gust cu vegeta, piper şi boia dulce. Mazărea se scurge de zeamă, se pune aproape de sfârşit, la fel şi dovlecelul tăiat felii.
După circa 10 min se amestecă galbenuşul de ou cu smântână, tarhonul uscat şi borşul maggi. Se ia câte un polonic din ciorba fierbine şi se amestecă bine compoziţia de smântână( se repeta procedura până când se subţiază şi se încălzeşte compoziţia). Se toarnă peste ciorbă şi se amestecă bine. Se mai lasă la foc mic câteva minute. Se adaugă pătrunjel proaspăt sau congelat.