Reţete de la cititori: Dulceaţă de trandafiri - Mihaela Dumitrana

Ultima actualizare:

Mod de preparare:

Desprindem cu grijă petalele de trandafir şi le spălăm sub jet de apă rece, le scurgem bine şi le aşezăm într-un bol.Adăugăm peste petale o cană cu zahăr şi aşteptăm o oră, timp în care îşi vor lăsa un sirop rozaliu şi aromat.Dacă vreţi să păstraţi acest sirop, strângeţi bine petalele în mâini pentru a scurge siropul pe care îl puteţi depozita în frigider în recipiente de sticlă.Într-o crăticioară, adăugăm zahărul, cuişoarele şi punem la fiert la foc potrivit până obţinem un sirop care se încheagă puţin pe farfurie. Când siropul este gata, adăugăm petalele de trandafir, lămâia feliată şi fierbem la foc potrivit aproximativ 20 de minute, îndepărtând spuma care se formează deasupra.Între timp sterilizăm borcanele în cuptor, iar când dulceaţa este gata o adăugăm, închidem bine cu capace şi aşezăm borcanele cu gura în jos, la căldură, până a doua zi când le putem depozita în cămară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
bit.ly
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii meteoriti png
Eclipa de Luna de pe 14 martie 2025 : foto Shutterstock jpg
Cum prepară chef Cătălin Scărlătescu o garnitură delicioasă care conține fasole : foto Facebook jpg
click ro (8) jpg
chiftele pexels jpg
image png
image png
zodiac 2904106 1920 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net