Reţete de la cititori: Griş caramelizat – Andreea Rădulescu

Preparare:

Se pune zahărul pentru caramelizat într-o cratiţă înaltă. Se lasă pe foc să se topească până capătă o culoare maronie. După ce s-a topit se ia cratiţa de pe foc. Cât timp este zaharul caramelizat, se distribuie uniform pe pereţii vasului, apoi se lasă la răcit.

Amestecăm grişul, zahărul şi praful de sare într-o cratiţă, apoi punem laptele. Punem pe foc până se îngroaşă. Cât este fierbinte se pune zahărul vanilat.

În vasul cu zahărul caramelizat punem un rând de griş cu lapte, un rând de dulceaţă/gem. Repetăm până când ultimul rând este de griş cu lapte. Punem la cuptorul încins pentru 15-20 minute. Când este gata lăsăm să se răcească, apoi răsturnăm pe un platou. Se ornează după preferinţe.

Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
anisia gafton jpg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
pantofi jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
Iran, Getty jpg
inava4 jpg
image
image
image
image
pantofi jpg
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
shutterstock 1833215881 jpg
horoscop jpg
mihai voropchievici jpg
somn shutterstock 398208937 jpg