Reţete de la cititori: Guguluf cu vişine – Daniela Andrei
Ultima actualizare:
Ingrediente: 200 vişine fără sâmburi, 3 ouă mari, 3 ceşcuţe cu zahăr, 4 ceşcuţe cu făină, o ceşcuţă cu lapte sau apă, o ceşcuţă cu ulei, un pliculeţ cu praf de copt, o lingură de zahăr pudră vanilat, optional: esenţe, coajă rasă de lămâie sau/şi portocală.
Preparare
Mixăm ouăle spumă, împreună cu zahărul şi rând pe rând, adăugăm restul ingredientelor: laptele/apa, uleiul, praful de copt şi făina, iar la final, opţional, aromele. Se omogenizează totul (aluatul obţinut se aseamănă celui de clătite, fiind puţin mai dens). Compoziţia se toarnă într-o formă unsă cu unt sau ulei, se adaugă vişinele şi se dă la cuptor până ce se rumeneşte frumos. Se răceşte treptat şi se pudrează cu zahăr vanilat.
Poftă bună!