Reţete de la cititori: Îngheţată de casă – Andra Marina Constantinescu

Ultima actualizare:

    Îngheţată de casă
Îngheţată de casă

  • Ingrediente:
  • 5 ouă;
  • 250 g zahăr;
  • 250 ml lapte;
  • o lingură esenţă de vanilie;
  • 100 g unt;
  • o lingură rasă de făină;
  • un praf de sare;
  • o lingură de cacao.

Mod de preparare

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu jumătate din zahăr, laptele, esenţă şi untul. Se fierb la foc iute, amestecând continuu. După ce se topeşte untul, se adaugă făină şi amestecă până când se omogenizează. Se fierbe în continuare, amestecând continuu, până când crema se îngroaşă, apoi se lasă la răcit. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. După aceea, se adaugă cealaltă jumătate de zahăr şi se mixează până când devin bezea. Apoi, se adaugă crema de gălbenuşuri peste ele şi se omogenizează. Jumătate din crema obţinută se pune într-o caserolă şi se bagă la congelator, iar peste cealaltă jumătate se adaugă cacao şi se omogenizează. Se pune şi această într-o altă caserolă şi se bagă la congelator. Se poate servi simplă sau cu diverse toppinguri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop jpg
horoscop jpeg
BeFunky collage   2025 06 29T150908 685 jpg
Horoscop 22 28 aprilie, Shutterstock jpg
cafea, foto shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
relatie toxica shutterstock 2304802157 jpg
horoscop iunie logo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net