Reţete de la cititori: Mămăligă în straturi – Roxana Ciobanu
Ingrediente:Pentru mămăligă: 700 ml apă, sare, mălai.Pentru straturi: 12 bucăţele cârnaţi din untură, 300 g brânză de oi, 3 ouă, 50 g caşcaval, 1 cub unt, sare.
Mod de preparare:
Prima dată pregătim mămăliga: Punem apa la fiert cu sare şi o lingură de mălai. Când dă în clocot turnăm mălai în ploaie, amestecăm continuu cu un tel, lăsăm să fiarbă bine apoi o luăm de pe foc. Mămăliga trebuie să fie mai moale. Ungem un vas de ceramică cu unt. Punem un strat de mămăligă şi îl nivelăm, apoi jumătate din brânză şi jumătate din cârnaţi. Venim iar cu un strat de mămăligă, iar brânză şi restul de cârnaţi.
Peste radem caşcavalul, apoi spargem 3 ouă, dar încercăm să le punem în colţuri diferite să nu se unească. Presărăm puţină sare peste ouă şi introducem vasul în cuptorul încins la o temperatură potrivită. Când ouăle sunt pătrunse şi deasupra este prinsă o uşoară crustă, scoatem vasul din cuptor.