Reţete de la cititori: Minitarte cu fructe - Patricia Iordache
Preparare:
Se amestecă margarina, zahărul, sarea, oul bătut şi se încorporează făina. Învelim aluatul în folie alimentară şi îl băgăm la congelator pentru 20-30 minute (nu mai mult).După ce îl scoatem de la congelator, împărţim aluatul în 12-15 biluţe egale (depinde de măsura formelor - eu am folosit forme cu diametru mic). Ungem formele cu unt şi aşezăm cât mai uniform aluatul în ele (lucrăm cu mâinile).Înţepăm aluatul cu o furculiţă din loc în loc pentru a nu se umfla şi băgăm formele aşezate pe o tavă, la cuptorul încins la 180 grade până capătă o culoare aurie.Se lasă la răcit, se umplu cu cremă şi se ornează cu fructe (kiwi, ananas, piersici din compot etc). Le lăsăm la frigider 2-3 ore pentru a se frăgezi aluatul şi apoi le păpăm.
Crema. Se prepară după instrucţiunile aflate pe spatele plicului de budincă, având mare grijă să nu se afume sau să facă cocoloaşe.Important!! La umplerea minitartelor folosim budinca rece, ajutându-ne de un posh cu vârf stelat sau...dacă suntem nerăbdători, le putem umple folosind o linguriţă.