Reţete de la cititori: Orez cu lapte şi şerbet de afine - Monica Marton
Ultima actualizare:
- Ingrediente necesare pentru 2 porţii:
- 200 de grame de orez
- 1 litru de lapte
- 200 de grame de zahăr
- sare cât luaţi între degete
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 1 linguriţă de pudră de roşcove
- 2 linguri de şerbet de afine.
Preparare
Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele dă în clocot. Când laptele clocoteşte, adăugaţi sarea, aveţi grijă să fie puţină, stoarceţi orezul de apă, îl puneţi în lapte şi îl lăsaţi să fiarbă 15 minute. Amestecaţi periodic pentru a nu se prinde de oală. După 15 minute, adăugaţi zahărul şi amestecaţi timp de 5 minute, în permanenţă, pentru a nu se prinde amestecul de oală, apoi opriţi focul şi aşezaţi orezul în căniţe.
Amestecaţi scorţişoara cu pudra de roşcove şi o presăraţi peste orez. Adăugaţi peste desertul dumneavoastră o lingură de şerbet de afine.